Klauzula informacyjna

 

Polityka prywatności serwisu https://www.goldstal-garaze.pl/

 

Informacje ogólne

  1. Administratorem Twoich danych osobowych w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych jest GoldStal Patryk Rymarczyk, którego właścicielem jest Patryk Rymarczyk, prowadzący działalność gospodarczą pod firmą GoldStal, z siedzibą w Janowicach 62, 34-623 Szczyrzyc, NIP: 7372223912, Regon 386960519.

 

  1. W razie jakichkolwiek wątpliwości związanych z polityką prywatności, w każdej chwili możesz skontaktować się
    z nami, za pośrednictwem poczty elektronicznej goldstal@interia.pl  lub pod numerem telefonu 694 225 297.

 

  1. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
  • Poprzez dobrowolnie wprowadzone informacji w formularzach.
  • Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie
    (tzw. „ciasteczka”).
  • Poprzez zapisywanie technicznych logów na poziomie serwera www.
  • Poprzez zapisywanie logów dokumentujących procesy rejestracji usług.

 

  1. Dane osobowe w serwisie Internetowym GoldStal przetwarzane są przez Administratora zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679
    z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku
    z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) - zwane dalej
    „RODO” lub „Rozporządzenie RODO”.

Ochrona prywatności i danych osobowych

 

  1. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

 

  1. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.

 

  1. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego z danym Użytkownikiem.

 

  1. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie
    z przepisami Ustawy o Ochronie Danych Osobowych.

 

  1. Po zakończeniu przetwarzania dane osobowe nie będą przetwarzane w innym celu niż pierwotny cel przetwarzania.

 

  1. Państwa dane będą przechowywane tak długo jak długo będzie to konieczne do wykonania wszystkich obowiązków wynikających z umowy, w tym tych określonych w przepisach prawa oraz do dochodzenia roszczeń.

 

  1. Administrator gwarantuje każdemu Użytkownikowi, którego dane przetwarza do ich sprostowania, usunięcia lub żądania ograniczenia ich przetwarzania. Osoba taka może też skorzystać z prawa sprzeciwu, prawa do przeniesienia danych, które będą miały postać elektroniczną oraz prawa do wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych (adres: Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.

 

Cookies w sklepie internetowym i analityka

 

  1. Serwis korzysta z plików cookies.

 

  1. Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie osoby odwiedzającej stronę Sklepu Internetowego (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona – w zależności z jakiego urządzenia korzysta odwiedzający nasz Serwis Internetowy). Cookies wykorzystywane są w celu:
  • Dostosowania zawartości Serwisu do preferencji Użytkownika.
  • Optymalizacji korzystania z Serwisu, w szczególności poprzez rozpoznawanie urządzenia końcowego Użytkownika.
  • Tworzenia statystyk.
  • Utrzymania sesji Użytkownika.
  • Dostarczania Użytkownikowi treści reklamowych.

 

  1. Ciasteczka mają charakter tymczasowy i są usuwane po czasie uzależnionym od ich rodzaju.

 

  1. Zawartość plików cookies nie pozwala na identyfikację użytkownika. Za pomocą plików cookies nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe.

 

  1. Stosowane przez nas pliki cookies są bezpieczne dla Twoich urządzeń. W szczególności nie jest możliwe przedostanie się do Twoich urządzeń poprzez pliki cookies wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego.

 

  1. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis https://www.goldstal-garaze.pl/ . Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

 

  1. Korzystamy z narzędzi Google AdWords. Wiąże się to z wykorzystywaniem plików firmy Google LLC dotyczących usługi Google AdWords.

 

  1. Korzystamy z narzędzi analitycznych Google Analytics, które zbierają informacje na temat Twoich odwiedzin strony, takie jak podstrony, które wyświetliłeś, czas, jaki spędziłeś na stronie czy przejścia pomiędzy poszczególnymi podstronami. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics.

 

  1. Zapewniamy możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych oraz subskrypcja profilu społecznościowego. Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików administratorów serwisów społecznościowych.

 

 

Postanowienia końcowe

 

  1. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny
    i zrozumiały.
  2. Strona jest szyfrowana Certyfikatem SSL.
  3. Nie ponosimy odpowiedzialności za ujawnianie danych osobowych w trakcie transmisji na nasz serwer, każda osoba korzystająca przez serwis https://www.goldstal-garaze.pl/ robi to na własną odpowiedzialność.
Zapraszamy na naszą stronę na Facebook-u

Polityka prywatności